Zwangerschap

Zwangerschapskinesitherapie

Zwangerschap is een unieke ervaring voor het vrouwelijk lichaam. Het lichaam ondergaat verschillende fysieke veranderingen, die zorgen voor een verschil in balans, flexibiliteit, ademhaling en kracht. Aan de hand van op maat gemaakte oefeningen tracht KineOppem deze veranderingen op te vangen. Om het lichaam van zowel moeder als baby zo gezond mogelijk te laten evolueren tijdens de zwangerschap, laat de kinesist te zwaar belastende oefeningen achterwege. Ademhalingsoefeningen, relaxatie-oefeningen en oefeningen voor bekkenbodemspieren zijn bepalende therapieën voor een gezonde zwangerschap.

Kine Oppem - Zwangerschapskinesitherapie

Regelmatig treden er tijdens de zwangerschap klachten op. De meest voorkomende zijn onderrug klachten en rectus-diastase (uiteenwijken van de rechte buikspieren). Om zoveel mogelijk pijn uit te sluiten zorgt onze praktijk voor een programma dat zich focust op alle pijnpunten. Aan de hand hiervan wordt de mama zo pijnloos mogelijk voorbereidt op haar bevalling.

Natuurlijk willen ook veel mama’s hun lichaam zo sportief en fit mogelijk houden tijdens de zwangerschap. Door middel van een combinatie conditie en gewichtsoefeningen ontstaat een goede work-out die positief is voor zowel moeder als baby.

De zwangerschap is achter de rug en je wilt weer beginnen sporten? Vooraleer je begint te sporten na de zwangerschap kan u KineOppem gerust even consulteren. Niet elk vrouwenlichaam is meteen klaar om te sporten na de zwangerschap. Op basis van uw gezondheid wordt er gekeken in hoeverre uw lichaam klaar is voor fysieke activiteit en welke oefeningen het meest geschikt zijn. Tijdens de zwangerschap sporten versnelt dit proces.