pijn/stijfheid

Dry needling

Dry Needling is een recente behandelingsmethode die overgewaaid is uit Canada. Bij deze behandeling wordt er één acupunctuurnaald zorgvuldig geplaatst in de “triggerpoints” van de spieren. Een triggerpoint kan je vergelijken met een knoop in een spier. Deze zorgen voor lokale drukpijn of pijn die zich elders in het lichaam manifesteert. Na het plaatsen van de naald, zal de spier zich ontspannen, waardoor deze zich weer naar een gezonde toestand kan herstellen.

Kine Oppem - Dry needling

Dry Needling verhelpt volgende klachten:

  • Tintelingen in je lichaam
  • Duizeligheid
  • Pijn
  • Stijfheid
  • Verzwakking van de spier
  • Pijnontwijkend gedrag

De behandeling

Deze behandeling begint met een grondig gesprek zodat onze fysiotherapeut weet wat de klachten zijn en waar deze zich manifesteren. Vervolgens komt er een grondig onderzoek om de triggerpoints in het lichaam te lokaliseren. Nadat de triggerpoints getraceerd zijn, vindt de behandeling plaats, wij een acupunctuurnaald nauwkeurig geplaatst wordt in de spier. Het eerste wat je voelt is een korte prik.  Nadat de triggerpoint ontknoopt, voel je een krampgevoel meteen gevolgd door een gevoel van spierontspanning en beweeglijkheid. Na afloop van de behandeling voelen spieren vaak vermoeid aan. Dit is slechts van korte duur.

Oorsprong & vermijden in de toekomst

Triggerpoints zijn afkomstig van overbelasting, verkeerde houdingen, anatomische afwijkingen, rugaandoeningen en (sport)letsels. Om situaties zoals deze te vermijden geven we advies en gerichte oefeningen. Indien nodig brengen we u in contact met een medisch specialist.