Taping

Intapen van gewrichten

Taping wordt gebruikt voor het ondersteunen en helpen herstellen van spieren en gewrichten. Deze methode wordt veelal gebruikt voor sporters en mensen met gewrichtsproblemen. Naargelang de situatie van de patiënt passen wij onze tapingtechniek aan. Onze praktijk focust zich hierbij op 2 taping technieken met name: klassieke taping en kinesiotaping.

Kineoppem - Intapen van gewrichten

Klassieke taping

Bij klassieke taping ligt de focus op gekwetste gewrichten. De mobiliteit van de getapete gewrichten wordt beperkt. Dit kan met zowel elastische als niet-elastische tape. Door middel van het beperken van de beweeglijkheid worden er minder overbodige of onnatuurlijke bewegingen gemaakt.  Deze methode wordt vaak geopteerd bij patiënten of sporters met last van verstuikingen of mindere stabiele gewrichten. Ideaal voor sporters is tevens om hun kwetsbare punten voor een wedstrijd in te tapen zodat ze beter beschermd zijn.

Kinesiotaping

Kinesiotaping is een revalidatie taping techniek met als nut het natuurlijke genezingsproces van spieren en gewrichten te ondersteunen. Het zorgt voor extra stabiliteit en steun aan de spieren en gewrichten zonder het lichaam te beperken in zijn beweeglijkheid. Kinesiotaping is goed voor alle leeftijden variërend van kinderen tot ouderen.  Deze behandeling wordt met succes gebruikt voor een verscheidenheid aan orthopedische, neurologische, neuromusculaire en andere medische aandoeningen.

De Kinesiotape methode is een therapeutische taping-techniek. Door zich te focussen op verschillende receptoren, zorgt de tape voor drukverlichting en stimulatie van een correcte bewegingen door een stukje van de huid op te tillen.